Ellen Kirstine Andersen Daugaard
24/3-1898 – 9/6-1980

Karl Frederik Nissen
4/12-1893 – 1/9-1976

Den 14. september 1923 overtog Karl Nissen gården i Jyllerup for en købesum på 32.750 kroner

Ellen stammer fra en familie der er en gren af Buhl-slægten, som har sine rødder i trekantsområdet mellem Kolding, Fredericia og Vejle, lige så langt tilbage vi kan komme – ja faktisk helt til d. 26. maj 1489. Det kan du læse mere om under “forfædre”.

Ellen var opvokset med højskoletradition, var udadvendt og selskabeligt anlagt.

Karl var søn af en mor, der familiemæssigt kan føres tilbage til herregården, Bramminge Hovedgård, omkring stavnsbåndets ophævelse i 1788, hvor de var hoveri-arbejdere. Hans farfar var flygtet fra Sønderjylland for at undgå at komme i preussisk (tysk) militærtjeneste under treårskrigen i Slesvig-Holsten – en dansk borgerkrig, hvor helvede bryder løs i 1848. Krigen kulminerer med slaget ved Isted, hvor 6.400 soldater slagtes. Farfaren flygter nordpå til Kongeriget Danmark og bygger en gård på heden i nærheden af Brørup. Her fik han sønnen Hans Jørgen Nissen, som var Karls far.

Som jeg (Karl V-N) har fået fortalt det, var Karl en helt anden personlighed end Ellen, og han var i starten af ægteskabet meget jaloux på den åbne Ellen, og det skal have givet voldsomme gnister, fordi hun skulle indordne sig under hans livsopfattelse. Men de fandt jo ud af det med tiden.

Ud over 1-2 dødfødte fik de 9 børn. Syv piger og to drenge. Det er blevet til mange efterkommere.
Sidst det blev talt op – i juni 2000 og 78 år efter købet af gården – havde Ellen og Karl fået 101 efterkommere – det er nok langt mere i dag og det får vi nok opdateret….

På fotosiden er samlet en række fotos primært fra Jylleruptiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *